skip to Main Content
+387 62 366 599 info@osbih.org
POSJETA IZLOŽBI PTICA, REGGIO EMILLIA 22-24.2013

Članovi Ornitološkog saveza u BiH posjetili su izložbu u Italiji u Reggio Emillia koja je održana od 23-24 novembra 2013.Savez je organizovao put u Italiju i snosio troškove putovanja, a na put je išlo 16 članova iz svih udruženja.
Krenuli smo 22. novembra u ranim jutarnjim satima sa dva kombi vozila. Put je protekao u prijatnoj atmosferi i sa kraćim odmorima na odredište smo stigli u ranim večernjim satima.
Sama manifestacija održava se u tri hale od kojih je jedna izložbena, a u druge dvije održava se berza ptica i opreme. Kao i svake godine tu se može naći značajan broj kvalitetnih ptica, opreme i preparata za ptice.
Čitav dan proveli smo u razgledanju i kupovini. Članovi saveza imali su priliku da u izložbenom dijelu pogledaju i prokomentarišu nagrađene ptice što će im u budućnosti svakako pomoći kod odabira i kupovine ptica.Određen broj eksponata i opreme su kupljeni tako da naši članovi u sljedeču sezonu ulaze sa još kvalitetnijim pticama za uzgoj i samim tim dižu kvalitet uzgoj u BiH. Sve to ponovili smo i naredni dan i u popodnevnim satima krenuli smo nazad.
Treba reći da su svi bili zadovoljni viđenim i opšti je zaključak da isto treba ponoviti i sljedeće godine. Savez će svakako raditi na tome da i ubuduće posjetimo neke od važnijih svjetskih izložbi.
Za fotografije posjetite FOTO Galeriju.

Back To Top