skip to Main Content
+387 62 366 599 info@osbih.org
5. Middle Europe Bird Show Hrastenice, Rijeka-Čavle 2014.

 

Na međunarodnoj ornitološkoj izložbi  “5. Middle Europe Bird Show Hrastenice, Rijeka-Čavle 2014.” održanoj od 14 do 16.11.2014 .godine u Rijeci-Hrvatska učestvovala su i  dva člana iz našeg saveza Elvir Alidžanovič i Haris  Hodžić.

Na ovoj međunarodnoj izložbi su postignuti  izvanredni rezultati tako da je Elvir Alidžanović osvojio 5 zlatnih medalja,2 srebrene medalje  i 1 bronzanu medalju, što je veliki uspjeh kada se uzme da su na izložbi učestvovali izlagači iz ornitoloških velesila  kao što su iz Italije,Austrije,Slovenije i Hrvatske.

Na samoj izložbi bilo je i uzgajivača posjetilaca iz BiH koji su vidjeli jednu vrhunsku organizaciju same izložbe kao i kvalitetu izloženih eksponata od kojih je jedan dio završio kod uzgajivača iz BiH kao pojačanja za njihov kvalitetniji uzgoj.

Ovdje treba napomenuti da su izložbu sudile vrhunske sudije iz Italije ,Slovenije i Hrvatske što samoj izložbi daje dodatnu težinu jer je to svojevrsna

priprema pred održavanje i učestvovanje na svjetskoj izložbi u Holandiji u Januaru 2015.godine gdje se nadamo da će svoje ptice izložiti i uzgajivači iz BiH.

Slike sa izložbe možete pogledati u FOTO galeriji.

Back To Top