skip to Main Content
+387 62 366 599 info@osbih.org
POSJETA UZGAJIVAČA IZ BIH IZLOŽBI PTICA, REGGIO EMILLIA 21-23.11.2014

U organizaciji Ornitološkog saveza Bosne i Hercegovine grupa od 19 uzgajivača otišla je na Međunarodnu izložbu ptica u Reggio Emillia -Italija koja se održala od 21 do 23 .11.2014.

Na put čije je troškove prevoza snosio savez   krenulo 19 uzgajivača iz Sarajeva,Banja Luke,Zenice,Visokog,Tešnja,Travnika,Zavidovića.

Put je prošao u prijatnoj atmosveri gdje su uzgajivači međusobom razmjenjivali iskustva iz predhodne uzgojne sezone.

Po dolasku u Italiju smjestili smo se u hotel i pripremili za sutrašnji cjelodnevni boravak na izložbi.Za neke uzgajivače je ovo bilo i prvo susretanje sa izložbom ovog karaktera po broju  izloženih  ptica što je na same ostavilo veliki pozitivan utisak.Na samoj izložbi smo se susreli sa kolegama iz Hrvatske i Srbije koji su također došli na istu.Kvaliteta izloženih ptica je bila na zavidnom nivou a o sam broj ptica za naše uslove je nestvaran.Jedna dvorana je bila očjenjivačkog  karakter dok su u druge dvije dvorane bili štandovi za prodaju ptica , opreme i hrane za iste  iz cijele evrope.

U izložbenom ocjenjivačkom dijelu je bilo oko 20 000 ptica dok je u prodajnom taj broj prelazio 150 000 komada ptica.

 

 

Prvog dana boravka naši uzgajivači su se već pojačali sa pticama za vlastiti uzgoj kao i opremom.

Nakon prvog dana i cjelodnevnog boravka na izložbi koji je bio naporan ali i koristan svi smo otišli u hotel gdje smo se odmorili za drugi dan i obilazak izložbe.

Drugog dana izložbe naši uzgajivači su kupili i pojačali svoj uzgoj sa kvalitetnim primjercima ptica što će umnogome poboljšati kvalitet ptica u Bosni i Hercegovini.

Prepuni pozitivnih utisaka sa međunarodne izložbe ptica u Reggio Emilliji uspješno smo se vratili u BiH u nadi da će mo ovo ponoviti i sljedeče sezone.

Savez će svakako raditi na tome da i ubuduće posjetimo neke od važnijih svjetskih izložbi.

Ostatak slika sa izložbe možete pogledati u FOTO Galeriji

Back To Top